Het team

Gespecialiseerd in voetmassage en schouder-nekmassage

Aan onze voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met alle lichaamsdelen. Voetmassage is een techniek waarbij druk wordt uitgeoefend op reflexpunten op de voeten om in de corresponderende lichaamsdelen reacties op te wekken. Door een voetmassage wordt de zelfgenezende werking van het lichaam gestimuleerd.

Een voetmassage kan een heel ontspannend en weldadig effect hebben, niet alleen op de voeten zelf, maar op het hele gestel. Vooral bij Chinese voetmassage worden de reacties van de energiebanen en acupunctuurpunten in acht genomen. Tijdens de massage worden zwakke punten intensief behandelt. Het kan soms pijn doen, maar de gevoelige punten tonen aan waar blokkades in de gecombineerde lichaamsdelen zitten of waar een tekort aan energie is. Door de intensieve behandeling op punten en meridianen wordt de vastzittende energie weer in beweging gebracht of de benodigde energie toegevoegd. Dat werkt helend en preventief voor uw welzijn. En de vitaliteit wordt verhoogd.

De hele behandeling duurt ongeveer een uur. U krijgt eerst een warm voetbadje met kruiden die de voeten schoonmaakt, ontspant, de huid verzacht en de bloedsomloop stimuleert. Tijdens de massage krijgt u thee te drinken die dient om bijvoorbeeld de hitte of het vocht uit het lichaam te verdrijven of de energie in evenwicht te brengen. Na de voetmassage krijgt u nog een gratis rugmassage om het ontspannende en weldadige effect te versterken. Bij oudere personen kunnen indien nodig gele dikke nagels geknipt worden.

Tarief voetmassage
Voetmassage (ca. 1 uur) € 30
Met een gratis rugmassage en lekker kopje thee
Eerste keer € 20. De 10e keer is gratis!


Voetmassage en nek-schoudermassage in Sittard door Shuhwa
Ik komt uit Taiwan en werk sinds 2006 bij dhr. Song. Sindsdien is de Chinese Geneeswijzen mijn grootste interesse geworden. In Taiwan is Chinese geneeskunst verweven met het leven van alledag. Wat je doet, wat je eet; het verbindt je met de oeroude Chinese wijsheid. Ook massage is een soort gewoonte voor ons. Het is heel normaal dat, als mijn ouders s’ avonds voor de televisie zitten, zij hun voeten zelf masseren. Als je geen zin hebt om dit te doen, dan ga je naar een massagesalon om de hoek. Veel mensen laten zich tenminste een keer in de week masseren. Dat zien wij als een soort onderhoud voor de gezondheid. Ik heb massagetechniek in Taiwan geleerd en met het opdoen van praktijkervaringen wordt mijn interesse in dit vak alleen maar groter en wil ik me zoveel mogelijk hierin verdiepen. Wat extra fijn is, is dat ik via mijn werk veel leuke mensen hebben leren kennen!

Voetmassage en nek-schoudermassage in Sittard door Jean-Paul
Ik kom hier uit de buurt en ben werkzaam als masseur in Sittard bij Big Song. Al jaren ben ik gefacineerd door de Chinese levensfilosofie en hun visie op gezondheid en een vruchtbaar leven. Ik beschouw het als een voorrecht daar nu dagelijks mee bezig te mogen zijn. Door het volgen van verschillende opleidingen en mijn dagelijks werk hoop ik steeds beter te worden in dit vak.
Mensen kunnen bij Chinees Medisch Centrum Big Song terecht voor een massage van een half uur à drie kwartier, een half uurtje op het massagebed en een lekker kopje thee. Voor veel mensen die hier komen is het de eerste keer dat ze een Chinese massage krijgen. Het is leuk om de reacties van de mensen te horen. Regelmatig loopt hier iemand “als herboren” of met “nieuwe voeten” de deur uit. Ook is het fijn om te zien dat veel mensen na een aantal behandelingen zienderogend meer energie hebben en vitaler worden. Dat maakt dit werk de moeite waard. De Chinese massage is niet op de eerste plaats een ontspanningsmassage. Het is voor sommige klanten dan ook wel even wennen dat het er soms ook best stevig aan toe kan gaan. Gelukkig komen de meeste klanten terug en weten ze inmiddels dat ze uiteindelijk met heerlijk onspannen naar buiten lopen.

Voetmassage en nek-schoudermassage in Sittard door Jing
Ik komt uit China en heb al veel jaren ervaringen opgedaan met massages in China. Ook hier in Eindhoven heb ik veel trouwe klanten. Ze komen graag terug omdat ze mijn massage krachtig en precies vinden. Mijn Nederlands is nog niet goed, maar ik probeer dat te verbeteren. Daarom vind ik het ook zo fijn dat ik tijdens de massage met de klanten veel Nederlands kan spreken.

Voetmassage en nek-schoudermassage in Eindhoven door Carla
Sinds enige tijd geef ik diverse cliënten uit de praktijk van Dhr. Song een Chinese voetmassage. Elke keer is het weer bijzonder, omdat elk mens nu eenmaal anders is en elke voet verschillend is. Een Chinese voetmassage is een combinatie van voetzonemassage en het behandelen van drukpunten op de meridianen.Zones in de voet corresponderen met delen van het lichaam.Drukpunten op de meridianen corresponderen met de organen. Door de voeten en de onderbenen te behandelen, kunnen klachten oplossen. Soms kunnen bepaalde plekken pijnlijk zijn. Maar door juist die plekken te masseren, blijft men gezond. Men krijgt eerst een voetenbadje, waaraan kruiden zijn toegevoegd. Dit draagt bij aan een goede doorbloeding, ontspant en verfrist. Ook wordt Chinese thee aangeboden, waardoor afvalstoffen afgevoerd worden. De voetmassage duurt ca. ½ uur. Daarna krijgt de cliënt een rugmassage van een ½ uur op de massagebank, zodat souplesse in de wervelkolom ontstaat, goed voor de rug en voor de organen. Deze massage draagt bij aan het oplossen van blokkades, waardoor energie beter stroomt en meer harmonie ontstaat. Het zelfhelend vermogen wordt aangesproken. Het doet mij goed dat de cliënten na de behandeling meer ontspannen en vitaler zijn.

Voetmassage en nek-schoudermassage in Helmond door Gerry
Voetmassage wordt al duizenden jaren toegepast in China. De Chinese kennis op dit gebied is dan ook ongelooflijk groot. Niet alleen de reflexzones op de voeten worden gemasseerd maar ook de meridiaanbanen, de acupunctuurpunten en de ervaringspunten zoals het slapeloosheidspunt, het hypertensiepunt en het diabetespunt op de voeten en onderbenen. Hierdoor wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, ontspanning en vitaliteit van lichaam en geest. Ik vind het fijn om hier mijn bijdrage aan te mogen leveren en hoop u te mogen ontvangen in het Chinees Medisch Centrum Big Song te Helmond. U bent van harte welkom!

Voetmassage en nek-schoudermassage in Eindhoven door Hennie
Sinds november 2013 werk ik met heel veel plezier in de praktijk van Dr. Song. Ik ben op dit moment bezig met het laatste jaar van de 3 jarige opleiding tot holistisch massage-therapeut. De afgelopen jaren heb ik mij zowel Oosterse als Westerse massagetechnieken eigen gemaakt. Door mijn werk bij Dr. Song vallen er voor mij steeds meer puzzelstukjes op hun plek. De werkwijze van de Traditionele Chinese Geneeswijzen , waarbij gewerkt wordt via de lichaams- meridianen, sluit helemaal aan bij mijn ideeen over gezondheid en ziekte. Ik ben er van overtuigd dat we, niet door alleen te kijken naar de fysieke klacht, maar ook naar de hele persoon achter de klacht, veel beter in staat zijn het proces van heling in gang te zetten. Ik vind het heel bijzonder en geniet er elke dag weer van, om hier in de praktijk in Eindhoven met een stevige voetmassage een bijdrage aan te mogen leveren!